Valentijn – Wist je dat?

Valentijn – Wist je dat?

Er zijn heel veel weetjes over valentijn, zoenen en de liefde. Erg leuk om eens door te lezen zodat je weet wat er precies gebeurt tijdens een van deze gebeurtenissen.

Er jaarlijks 192 miljoen valentijnskaarten verstuurd worden. Dit maakt valentijn tot de 2e populairste dag om kaarten te versturen.

De langste kusmarathon staat op naam van een koppel uit florida. Zij wisten het record te zetten door elkaar vijf en halve dag innig te omhelzen.

Je met zoenen ongeveer 7 calorie├źn per minuut verbrand.

Men romantischer wordt in de lente? Dit heeft te maken met de warmte en het licht. Doordat de warmte en het licht in de lente toeneemt, wordt de hormonale productie extra versterkt en dit maakt mensen romantischer.
Zoenen helpt tegen stress? Het kalmeert je gedachten en brengt je tot rust. Dus het advies na een drukke werkdag is: zoenen! Oh ja… en mochten je gedachten toch nog door je hoofd blijven wervelen, dan zoen je misschien de verkeerde!
Je weerstand verhoogd kan worden door zoenen? Tijens het zoenen wissel je speeksel met je zoenpartner uit. Het speeksel bevat bacterien die je weerstand kunnen verhogen en ook je gebit kunnen beschermen tegen gaatjes.
De werkplek een plaats is waar er het meest geflirt wordt?
Dat valentijn vooral een feest is voor jongeren? Maar liefst 80% van de jeugd tussen de 18 en de 50 jaar koopt een valentijnsgeschenk. 30% van de 50-plussers geeft aan dit feest helemaal geen geld uit.