Suikerhapjes met room en kersen
Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 plakjes roomboterbladerdeeg
• 2 eetlepes suiker
• 1 ei
• Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
• 10 kersen
Benodigdheden:
• 2 kleine bakplaten
• bakpapier
• hartvormpje
Bereiding:
1. verwarm de over voor op 220 graden
2. bekleed een bakplaat met pakpapier en bestrooi de bladerdeegplakjes gelijkmatig met 1 eetlepel suiker en leg ze op elkaar. Keer ze om en zorg dat er op de andere kant ook suiker komt te zitten
3. Rol de plakjes met een deegroller uit tot lapjes van 10 bij 25 centimeter. Steek of snijd hieruit vier zo groot mogelijke hartjes en leg de deeghartjes op de bakplaat en prik ze met een vork gelijkmatig in
4. Steek uit de restjes deeg een aantal kleine hartjes en druk ze op twee van de vier grote deegharten. Leg een stuk bakpapier over de deeghartjes en dek ze af met een tweede bakplaat om het deeg plat te houden. Schuif beide bakplaten in de over en bak de hartjes gedurende 10 minuten. Klop het ei intussen los.
5. Neem de bakplaten uit de oven en verhoog de temperatuur van de over tot 225 graden voor een elektrische oven of 200 graden voor een heteluchtoven. Verwijder de tweede bakplaat en bestrijk de deeghartjes met een dus losgeklopt ei en bestrooi het met wat suiker. Schuif de hartjes zonder de tweede bakplaat in de oven en bak ze ongeveer 4 á 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat de hartje afkoelen.
6. Roer 35 gram mix voor banketbakkersroom met een mixer 1 minuut tot er een glad mensel ontstaat en laat dit 5 minuten rusten. Schep of spuit de room op de twee bodempjes zonder extra hartjes. Verdeel de kersen en dek het geheel af met de hartendekseltjes