Betekenis van bloemen

Betekenis van bloemen

Indien je bloemen gaat sturen met Valentijnsdag dan is het wel handig om te weten dat het geven van bloemen een betekenis heeft. Elke bloem heeft namelijk zijn eigen betekenis en je wil door het geven of sturen van bloemen natuurlijk niet de verkeerde boodschap afgeven. Hieronder kun je zien welke bloem welke betekenis heeft zodat je kunt kiezen welke boodschap je wilt afgeven.

amaryllis: betoverende schoonheid
jasmijn: sensualiteit
anemoon: verwachting
gele chrysant: voorzichtige liefde
viooltje: bescheidenheid
gele roos: jaloezie
boterbloem: kinderlijk
witte roos: ik ben jou waard
kerstster: neem mijn angst weg
rode roos: ik zal altijd van jou houden
krokus: misbruik me niet
witte en rode roos: eenheid
dieprode roos: schaamte
witte lelie: zuiverheid
vergeet-me-nietje: ware liefde
lelietje-van-dalen: ik ben gelukiig
iris: ik breng goed nieuws voor jou
provence-roos: mijn hart is in vuur en vlam
lotusbloem: vreemde liefde